Activiteiten


Activiteiten

ACTUEEL:

Wandelroute Stelling van Amsterdam http://www.wandelnet.nl

Kaasmarkten in het seizoen; woensdag Edam, donderdag Hoorn, vrijdag Alkmaar

 

Fietsen

Als u de camping bezoekt krijgt u een knooppuntenroutekaart waarmee u de hele omgeving middels bewegwijzering op de fiets kunt bezichtigen door zelf uw route te bepalen.

Er zijn bij ons ook enkele fietsen te huur.

Daarnaast zijn er nog enkele uitgezette ANWB fietsroutes zoals:

de Beemsterroute, Hierin krijgt u een prachtig beeld van de Beemster, met z’n rechte verkaveling, bomenrijen en fraaie boerderijen. Ook komt u langs de vele molens langs de route evenals de oude plaatsjes Graft en De Rijp.

de Zeevangroute, richting IJsselmeer.

de Gouwzeeroute, langs en door de oude Zuiderzeedorpjes Edam,Volendam, Monnickendam en Marken (inclusief boottochtje).

de Veenweide Wormerroute. naar de Zaanse Schans en door Jisp.

Fietsen in het Werelderfgoed, fietsen in Leeghwaterland iets dat u gedaan moet hebben.

 

Activiteiten in de regio

naast een zeer gevarieerd aanbod in de grote steden Amsterdam,  Alkmaar en Hoorn zijn er in de regio diverse uitstapjes te maken; Museum Betje Wolf en het Agrarisch museum in Middenbeemster, musea  in Graft-De Rijp, de beeldentuin van Nic Jonk in Grootschermer, Bakkerijmuseum in Medemblik , Beverwijkse Bazaar, Zuiderzeemuseum met boottocht in Enkhuizen. Museum van de 20e eeuw en het Westfries Museum in Hoorn. Sprookjeswonderland in Enkhuizen,  Stoommachinemuseum in Medemblik, Stoomtram Hoorn - Medenblik

De plaatsen Volendam, Edam, Monnickendam en Marken

Fluisterbootjes en kanoen op diverse schiterende natuur locaties (De Rijp, Broek in Waterland)   

Zaanse Schans in Zaandam

 

Wandelen

Als u komt kamperen in de Beemster is het raadzaam uw wandelschoenen mee te nemen, want er valt genoeg te zien als u de benenwagen gebruikt: - een wandeltocht over de zuiddijk naar het prachtige schilderachtige plaatsje Graft – De Rijp is een lust voor het oog. - de langeafstands route van Bergen naar Enschede loopt zo goed als langs de camping - op de Noorddijk van de Beemster is een speciale wandelroute uitgezet. - op dinsdag ochtend markt in Purmerend. Deze markt ligt slechts twee kilometer van de camping.

 

Met de auto

Natuurlijk kunt u ook met de auto vele kanten op vanuit de camping “ In het fruit”. - het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen geeft een prachtig beeld van het leven, wonen en werken in de vroegere zuiderzeedorpen. - de Koggenroute is een door de ANWB uitgezette route die langs de camping loopt en u onder andere voert naar Hoorn, Medemblik en de Beemster. - de Noordzee is prima met de auto bereikbaar. Ongeveer 30 minuten rijden en dan bent u in Bergen aan Zee, Egmond aan Zee of Schoorl. - het IJsselmeer dorp Edam ligt op 8 km van de camping en ook de vroegere zuiderzeedorpjes Volendam, Monnickendam en Marken zijn met de auto uitstekend bereikbaar. - Op ongeveer 1,5 km afstand bevindt zich een golfterrein en een echte Beemster wijngaard (5 km).

 

Kanoën

Hiervoor bent u op camping “ In het fruit “op het goede adres. In een straal van 8 km liggen een drietal waterrijke gebieden met speciaal uitgezette prachtige kano routes: - de Eilandspolder bij Graft  De Rijp - de wateren rond Monnickendam - het Jisperveld en Wormerveld bij Neck en Jisp Als u niet in het bezit van een kano bent kunt u bij de bovengenoemde gebieden ook kano’s, roeiboten of fluisterbootjes huren.geniet van fietsen in WERELDERFGOED

Stadswandeling o.l.v. gids Purmerend iedere zaterdag 14.00 uur ---------------------------------------------------------------- Door het behoud van het unieke landschap met haar bijzondere infrastructuur is de Beemster in 1999 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Als kampeerder kunt u getuige zijn van dit prachtige stuk Noord Holland. Camping In het fruit is de enige camping van Nederland die zich mag prijzen in een werelderfgoed te liggen.