appelbloesem op de camping


Omgeving van de Beemster

Aan het eind van de zestiende eeuw besloten rijke Amsterdamse kooplieden en regenten tot de inpoldering van het Beemster meer. Onder leiding van molenbouwer Leeghwater werd aan dit grootse project begonnen. Op 19 mei 1612 viel de Beemster polder droog. De Beemster ligt ruim 3,5 meter onder het NAP. De vroegere zeebodem is nu een prachtige polder, beschermd door dijken. Deze Beemster polder is bij uitstek het domein van rustzoekers en natuurliefhebbers. De ringdijk die om de polder slingert is een uitdaging voor fietsers en wandelaars. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen. kievieten, grutto's maar ook buizerds en een enkele lepelaar laten zich zien.

 

In het broedseizoen is het een komen en gaan van de meest uiteenlopende vogels. In het voorjaar zijn er in de Beemster vele prachtige kleurrijke bollenvelden te bewonderen. Er wordt door de VVV een speciale kaart uitgegeven waarop alle bollenvelden staan en in welke kleur, zodat u als fietser uw eigen route kunt bepalen. Omdat de Beemster een polder is is afwatering erg belangrijk. We willen natuurlijk geen natte voeten krijgen. In de hele polder is dan ook een enorm sloten netwerk aangelegd en deze kunt u als toerist niet missen. Deze brede en erg smalle slootjes geven een sfeervol beeld an de polder, maar ook veel paarden en vogels sieren het landschap en de lucht. 

Mede door de sinds 1612 in stand gehouden wegen en water infrastructuur is de Beemster door de Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Camping In het Fruit ligt in de driehoek Amsterdam (15 km), Alkmaar (19 km) en Hoorn (15 km). Deze steden zijn allen een bezoek meer dan waard. In Alkmaar is op vrijdagmorgen de fameuse kaasmarkt. De oudheid en schoonheid van deze oude handelsteden en de aantrekkelijkheid voor de toerist zijn algemeen bekend.

Purmerend ligt op 2 kilometer van de camping en van hieruit zijn bovengenoemde steden prima met openbaar vervoer bereikbaar.  Naast deze grote steden zijn er nog vele leuke plaatsjes binnen een straal van 15 km te bekijken. Bijvoorbeeld Graft-De Rijp, Broek in Waterland, Jisp en de IJsselmeerdorpen Edam, Volendam, Monnickendam en Marken. Purmerend is een stad met ongeveer 80.000 inwoners en heeft daarom vele faciliteiten als, winkels, bioscoop, zwembad etc.

 

 geniet van fietsen in WERELDERFGOED

Stadswandeling o.l.v. gids Purmerend iedere zaterdag 14.00 uur ---------------------------------------------------------------- Door het behoud van het unieke landschap met haar bijzondere infrastructuur is de Beemster in 1999 door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Als kampeerder kunt u getuige zijn van dit prachtige stuk Noord Holland. Camping In het fruit is de enige camping van Nederland die zich mag prijzen in een werelderfgoed te liggen.